Resor

Världsnaturarvet höga kusten

juni 17, 2024

Artikel från Tidningen Kombi nummer 6 2016

Fortsätt läsa
Resor

Öar i öster – Ta cykel, bil eller buss runt Åbo skärgård

maj 13, 2024

Utanför Åbo i Finland väntar världens största skärgård med 40 000 öar. Här finns orörd natur, gamla traditioner och mysiga hotell. Det är dessutom en skärgård som är lätt att resa runt i, även med bil eller buss. Och alla talar svenska.

Fortsätt läsa
Resor

Trampa lätt och långt på elcykel

maj 13, 2024

Marie Berggren har alltid cyklat, men förr blev det kanske inte så ofta. Nu gör hon det desto mer, både fram och tillbaka till jobbet och härs och tvärs i landet. Skillnaden stavas elcykel.

Fortsätt läsa
Resor

Bekväm bergsbestigning

april 15, 2024

Cykla uppför branta alpsluttningar? Javisst – med elcykel. Kombis utsände trampar utan större ansträngning fram längs de makalösa cykelvägarna i bergen kring byn Grindelwald i Schweiz.

Fortsätt läsa
Resor

Lyxkänsla i hyrt hus

mars 11, 2024

Egen pool, egen terrass och inga högljudda hotellgäster som förstör frukostfriden. Att hyra ett stort hus tillsammans med släktingar eller vänner ger lyxkänsla på semestern utan att det behöver kosta skjortan. Här är två familjers rapport från södra Italien.

Fortsätt läsa
Resor

Drömkryssning i Sydostasien

februari 12, 2024

Sex sydostasiatiska länder på knappt två veckor låter stressigt. Det är det inte – när resan görs ombord på ett lyxigt kryssningsfartyg.

Fortsätt läsa
Resor

TALLINN – som en julsaga

december 12, 2023

Tallinn är en av världens mest stämningsfulla vinterstäder. Här kan man besöka julmarknaden på Rådhustorget, vandra i snöiga medeltida gränder och unna sig suveräna spa-behandlingar och prisvärda gourmetmiddagar.

Fortsätt läsa
Resor

På luffen igen

november 13, 2023

50 år efter första tågluffen kände Anders och Annika att det var dags igen. De köpte interrailkort för tre månader, packade ryggsäckarna och drog iväg med sikte på Storbritannien. Taxen Peps fick följa med – ett både trevligt och smart beslut, skulle det visa sig.

Fortsätt läsa
Resor

Fest och förbud i världsstaden Singapore

oktober 15, 2023

Tuggummiförbud och nöjesturism. Övervakningssamhälle och kulturell smältdegel. Singapore känns som kontrasternas resmål. Men håller man sig bara på rätt sida lagen finns här enormt mycket att upptäcka och uppleva.

Fortsätt läsa
Resor

Avslappnad atmosfär i Alicante

september 11, 2023

Mindre känt än Malaga men minst lika vackert är lilla Alicante, beläget direkt vid havet längs den del av spanska östkusten som kallas Costa Blanca. Här är fem tips för en härlig långhelg.

Fortsätt läsa