Recept

Vegansk hemkunskap

juli 08, 2024

Här kommer två läckra recept ur Gustav Johanssons kokbok "Jävligt god vegomat!".

Fortsätt läsa
Recept

Kärlekssmaker

maj 13, 2024

En handskriven receptsamling har följt kokboksförfattaren Sofia Wood och hennes mamma Ingalill Hägglund genom livet – och är utgångspunkten för deras nya kokbok ”Mat & Kärlek: Rätter för vänner och familj”. Här bjuder de på två recept.

Fortsätt läsa
Recept

Mångfacetterade smaker Spaniens sju kök

april 15, 2024

Spanienkännaren Thomas Gustafsson öppnar i sin nya bok dörren till ett av världens mest mångfacetterade matländer där varje region har sina paradrätter. Här är recept på två av dem.

Fortsätt läsa
Recept

Vardagsmat med det lilla extra

mars 11, 2024

Måste vardagsmaten vara så … vardaglig? Nej, svarar matbloggaren och kokboksförfattaren Catarina König och bjuder på två recept ur sin nya bok ”Vardag med guldkant”.

Fortsätt läsa
Recept

Hälsosam start på det nya året

januari 15, 2024

Så här års är vi många som vill börja äta lite nyttigare mat. Här bjuder hälsoinspiratören, receptkreatören och fotografen Madelene Lennartsson på ett par recept ur sin nya kokbok ”Hälsomat”.

Fortsätt läsa
Recept

Skål och välkommen!

december 12, 2023

Bubblor i glaset och några lyxiga munsbitar är den perfekta starten på en middag i festmånaden december. Fotografen, formgivaren och kokboksförfattaren Lena Djuphammar bjuder på några recept ur nya boken ”Snittar & bubbel”.

Fortsätt läsa
Recept

Tomatglädje

november 13, 2023

Matkreatören Julia Tuvessons nya kokbok är en enda lång hyllning till en av våra mest älskade grönsaker. Här bjuder hon på två recept ur ”Tomat Tomat”.

Fortsätt läsa
Recept

Älskade äpplen på nytt sätt

oktober 15, 2023

Mos, paj och saft. Visst är det gott – men du kan göra så mycket mer med äpplen. Här bjuder matkreatören Victoria Vesterlund på två rätter ur sin nya bok ”25 underbara äppelrecept”.

Fortsätt läsa
Recept

BURGARKUNGEN

augusti 15, 2023

Hamburgare går att variera i det oändliga. Grillprofilen Per Ehrlund nöjer sig med en variant per vecka. Här bjuder han på två recept ur sin nya kokbok 52 burgare.

Fortsätt läsa
Recept

SMAKA PÅ ASIEN i sommar

juli 04, 2023

Asiatiskt och vegetariskt är matkreatören Rain Lundströms specialitet. Här bjuder hon på en matig vietnamesisk macka och en indonesisk sallad – perfekta för att piffa upp sommarpicknicken. Båda recepten är hämtade ur hennes kokbok Det gröna Asien.

Fortsätt läsa