Entusiast

Pärligt, pärligt

april 15, 2024

Johan Karlgren är med största sannolikhet ensam om sitt yrke, i världen. Han lägger pärlplattor.

Fortsätt läsa
Entusiast

Gunillorna sviker aldrig sitt Sirius

mars 11, 2024

Under de senaste 60 åren har det gått upp och ner för bandyoch fotbollsklubben Sirius från Uppsala. Men en sak är sig lik. I hejarklacken står Gunilla och Gunilla.

Fortsätt läsa
Entusiast

Nostalgitripp i skala 1:43

februari 12, 2024

Bilsalongen i Stockholm 1962 gjorde ett enormt intryck på den åttaårige Claes Tingvall, ett intryck som kom att påverka hela hans karriär. Nu har han återskapat salongen med hjälp av modellbilar. En omständlig men rolig hobby för någon som alltid varit en bilnörd.

Fortsätt läsa
Entusiast

Slut i rutan

januari 16, 2024

Sovjetiska handdockor, uppochnedvända hakor och en fräknig marionett. Kombis Christina Bild har grävt i tv-historien efter kul kuriosa och värdelöst vetande om barnprogrammen vi älskade (och hatade).

Fortsätt läsa
Entusiast

Paradisöar

januari 15, 2024

Nästan overkligt vackra Seychellerna i Indiska Oceanen bjuder på vidsträckta sandstränder, sagolik natur och lojt badliv. Kombis Cenneth Sparby vandrar, cyklar, båtluffar, dyker, cyklar – och bara njuter.

Fortsätt läsa
Entusiast

Sannas hundbilder är bäst i världen

januari 15, 2024

Hon har jobbet många djurälskare drömmer om och drivs av jakten på den perfekta bilden. Nu har Sanna Sander från Olofström blivit utsedd till världens bästa husdjursfotograf.

Fortsätt läsa
Entusiast

TÄTA BESÖK

december 12, 2023

Han har varit överallt i Sverige! Adam Gau älskar kartor och fick idén att besöka Sveriges alla tätorter för tio år sedan. I somras, 2 017 orter senare, gick han i mål.

Fortsätt läsa
Entusiast

DNA-detektiven

november 13, 2023

Peter Sjölund förälskade sig i släktforskning redan som tonåring. 165 pappor, två mord och en Netflix-serie senare lever han sin dröm.

Fortsätt läsa
Entusiast

TV-ARKEOLOGEN – på spaning efter den tid som flytt

oktober 15, 2023

Har du sökt på ett klipp ur den svenska tv-historien på Youtube är sannolikheten stor att det är Rosa Mannen som har lagt upp det. I 20 år har han gått igenom tusen och åter tusen videokassetter i jakten på guldkorn från förr, ivrigt påhejad av sin stora följarskara.

Fortsätt läsa