Övrigt

Spelet i din hand

juli 08, 2024

Vem ska ta hand om middagsdisken? Vem får den sista chokladpralinen i asken? Livet är fullt av problem som kan vara svåra att lösa. Om det inte vore för sten, sax, påse.

Fortsätt läsa
Övrigt

Kalaha – lika enkelt som svårt

juni 17, 2024

En näve frön och några gropar i marken. Mer behövs inte för att spela ett av världens äldsta och mest spridda strategispel.

Fortsätt läsa
Övrigt

Masens Mellominnen

februari 12, 2024

Melodifestivalcirkusen rullar genom landet. I mer än 20 år har Bo Masen Lorentz haft ett finger – och ofta en hel långtradare – med i spelet, precis som i ”Så mycket bättre” och ”Allsång på Skansen”. Kombi tog en fika med scenografen som gav Carola blås i håret – för att prata om Mello, julvärdar och David Bowies kravlista.

Fortsätt läsa
Övrigt

Förändring gällande licenshavare

december 21, 2023

Fortsätt läsa
Övrigt

Carolas djupa känslor för vrak

september 11, 2023

Carola Berntsson dyker ner till 18 meters djup – och till 1969, då lastfartyget M/S Harm sjönk utanför Stockholm. – Vrakdykning är fascinerande. Det är salig lycka och tyngdlös frihet, säger hon.

Fortsätt läsa
Övrigt

Grimsås glömmer aldrig 1965

augusti 15, 2023

Hela Sverige höll på Grimsås den där hösthelgen 1965. Efteråt har sånger skrivits om laget från den lilla bruksorten som kvalade till allsvenskan. Kombi mötte två av hjältarna över en kopp kaffe på hemmaarenan Grimsborg.

Fortsätt läsa