Resor

Drömkryssning i Sydostasien

februari 12, 2024

Sex sydostasiatiska länder på knappt två veckor låter stressigt. Det är det inte – när resan görs ombord på ett lyxigt kryssningsfartyg.

Fortsätt läsa
Resor

TALLINN – som en julsaga

december 12, 2023

Tallinn är en av världens mest stämningsfulla vinterstäder. Här kan man besöka julmarknaden på Rådhustorget, vandra i snöiga medeltida gränder och unna sig suveräna spa-behandlingar och prisvärda gourmetmiddagar.

Fortsätt läsa
Resor

På luffen igen

november 13, 2023

50 år efter första tågluffen kände Anders och Annika att det var dags igen. De köpte interrailkort för tre månader, packade ryggsäckarna och drog iväg med sikte på Storbritannien. Taxen Peps fick följa med – ett både trevligt och smart beslut, skulle det visa sig.

Fortsätt läsa
Resor

Fest och förbud i världsstaden Singapore

oktober 15, 2023

Tuggummiförbud och nöjesturism. Övervakningssamhälle och kulturell smältdegel. Singapore känns som kontrasternas resmål. Men håller man sig bara på rätt sida lagen finns här enormt mycket att upptäcka och uppleva.

Fortsätt läsa
Resor

Avslappnad atmosfär i Alicante

september 11, 2023

Mindre känt än Malaga men minst lika vackert är lilla Alicante, beläget direkt vid havet längs den del av spanska östkusten som kallas Costa Blanca. Här är fem tips för en härlig långhelg.

Fortsätt läsa
Resor

Magiskt vackert och 300 regndagar per år

augusti 15, 2023

Här bor fler får än människor och vädret är minst sagt ombytligt. Färöarna är helt fantastiska, konstaterar Kombis Per Manns.

Fortsätt läsa
Resor

På Kalymnos finns det genuina Grekland

juli 04, 2023

Färjan från mer välkända Kos, med intensivt turistliv och stora hotell, tar bara en halvtimme. Ändå känns ön Kalymnos som en helt annan värld. Kombis Anders Pihl längtar redan tillbaka till rofylldheten och det stilla livet i de små fiskebyarna.

Fortsätt läsa