Mångfacetterade smaker Spaniens sju kök
Spanienkännaren Thomas Gustafsson öppnar i sin nya bok dörren till ett av världens mest mångfacetterade matländer där varje region har sina paradrätter. Här är recept på två av dem.
Vardagsmat med det lilla extra
Måste vardagsmaten vara så … vardaglig? Nej, svarar matbloggaren och kokboksförfattaren Catarina König och bjuder på två recept ur sin nya bok ”Vardag med guldkant”.
Hälsosam start på det nya året
Så här års är vi många som vill börja äta lite nyttigare mat. Här bjuder hälsoinspiratören, receptkreatören och fotografen Madelene Lennartsson på ett par recept ur sin nya kokbok ”Hälsomat”.
Skål och välkommen!
Bubblor i glaset och några lyxiga munsbitar är den perfekta starten på en middag i festmånaden december. Fotografen, formgivaren och kokboksförfattaren Lena Djuphammar bjuder på några recept ur nya boken ”Snittar & bubbel”.
Tomatglädje
Matkreatören Julia Tuvessons nya kokbok är en enda lång hyllning till en av våra mest älskade grönsaker. Här bjuder hon på två recept ur ”Tomat Tomat”.
Älskade äpplen på nytt sätt
Mos, paj och saft. Visst är det gott – men du kan göra så mycket mer med äpplen. Här bjuder matkreatören Victoria Vesterlund på två rätter ur sin nya bok ”25 underbara äppelrecept”.
BURGARKUNGEN
Hamburgare går att variera i det oändliga. Grillprofilen Per Ehrlund nöjer sig med en variant per vecka. Här bjuder han på två recept ur sin nya kokbok 52 burgare.
SMAKA PÅ ASIEN i sommar
Asiatiskt och vegetariskt är matkreatören Rain Lundströms specialitet. Här bjuder hon på en matig vietnamesisk macka och en indonesisk sallad – perfekta för att piffa upp sommarpicknicken. Båda recepten är hämtade ur hennes kokbok Det gröna Asien.