”Vi ska unna oss en längre resa”

Lars vann miljonvinsten på den extra Kombilott han vunnit månaden innan.

– Jag var på golfbanan när telefonen ringde. Mottagningen var lite dålig så jag hörde inte riktigt vad kvinnan i luren sa, men det var något om en lott och en vinst.

– När hon ringde nästa gång var mottagningen bättre och jag förstod att jag vunnit en miljon kronor. Eller rättare sagt, jag hörde vad hon sa men jag vågade inte riktigt tro att det var sant. Så när jag kom hem igen kollade jag min lott mot dragningslistan och jo, det stämde. Helt otroligt – och väldigt roligt!

Nu gör jag slag i saken och byter bil.

– Jag har funderat på vad jag ska göra för pengarna. Det första jag kom på är att jag och min sambo ska unna oss en lite längre resa när det går att resa igen. Kanske till Florida, det finns mycket jag vill se där.

– Redan innan jag fick besked om vinsten hade jag tankar på att byta bil, så nu gör jag slag i saken. Jag har haft Volvo i många år och det blir det den här gången också, antingen en XC60 eller en V60 cross country.

Sedan är det klart att vi skulle behöva renovera köket och byta ytterpanel på huset, så jag tror nog att pengarna kommer till användning.”

 

Text: Inger Sundelin
Foto: Johan Lindvall

  • Miljonvinnare i Kombilotteriet

  • Namn: Lars Jönsson
  • Ålder: 67 år
  • Bor: Broby, norr om Kristianstad
  • Gör: Numera pensionär, men har arbetat med bilar i hela sitt yrkesliv. De senaste 35 åren på Bilprovningen.
  • Familj: Sambo, en son och ett barnbarn på tio månader.