"Jag kände fjärilar i mellangärdet"

Jag somnade redan 21.30

Det är en till synes lugn Kerstin Åkesson som kommer till Kombispels Superjackpottevent i Stockholm en varm dag i maj tillsammans med sin make Jan. Nattsömnen verkar i alla fall inte ha påverkats inför dagens event.

– Jag somnade redan 21.30 enligt min klocka, berättar Kerstin som fått bo på hotell och njutit av en god frukostbuffé. 

Hjulet hon strax ska snurra på står redo mellan två fång guldfärgade ballonger, och den lägsta vinsten är en miljon kronor. Det är den sista Superjackpotten och man kan tro att hjulet känner av det då det segar fram många varv efter att Kerstin har tryckt på stoppknappen. Till slut stannar det på 1,4 miljoner kronor, en konfettibomb smäller av och det regnar guldstjärnor över Kerstin som nu ser märkbart rörd ut. Kanske var hon inte fullt så lugn som hon verkade innan dragningen.

Jag kände fjärilar i mellangärdet

– Jag var spänd, förväntansfull och kände fjärilar i mellangärdet. När de först ringde och berättade att jag vunnit hade jag svårt att tro det för jag hade inte hunnit se det själv. Nu efter att jag har snurrat på hjulet är spänningarna borta och det känns mest omtumlande. 1,4 miljoner kronor är mycket pengar. Vi älskar att resa så när det lugnat ner sig lite i världen ska vi göra det. Vi åker då bland annat till Italien där vi har bekanta. Alla barn och barnbarn ska såklart också få en del av kakan.

Berättat för Emma Young
Foto: Peter Knutson

  • Vinnare 1 400 000 kr i Superjackpotten

  • Namn: Kerstin Åkesson
  • Ålder: 74 år
  • Bor: Arlöv
  • Gör: Pensionär, var tidigare arbetsterapeut
  • Familj: Maken Jan, två barn, åtta barnbarn och ett barnbarnsbarn.