”Vinsten kom lägligt”

Det känns bra

Det råder en lite nervös stämning hemma hos Anita Ström den här dagen. Ja, det vill säga Anita själv är inte så nervös.

– Det är värre med dem där bakom, säger hon.

De där bakom är Anitas man Roland, sonhustrun Lena och barnbarnet Ellie som andäktigt väntar på att Anita ska snurra på Jackpotthjulet och med det ha chans att vinna minst en miljon och som mest tio miljoner kronor.

I vanliga fall brukar Jackpottdragningarna ske under festliga former i Stockholm, men pandemin gör att den får hållas digitalt. Anita med familj sitter framför datorn hemma i huset i Enviken och Kombispels medarbetare och själva vinsthjulet står framför en annan dator i Stockholm.

Barnen har nyligen köpt hus som behöver renoveras

När hjulet snurrat några varv säger Anita ett tydligt ”stopp!” och Kombispels lotteriföreståndare och vd Jonas Lindholm trycker på hjulets stoppknapp. Hjulet saktar in och stannar till sist på 1 miljon kronor. Ett försiktigt jubel bryter ut hemma i Enviken och en konfettibomb fyras av framför hjulet i Stockholm.

– Det känns bra, säger Anita lugnt när sändningen är över.

Exakt vad hon ska göra för vinsten har hon inte bestämt ännu.

– Men den kom väldigt lägligt. Vi ska just ansluta vårt hus till kommunalt vatten och avlopp och barnen har nyligen köpt hus som behöver renoveras.

Något ska hon förstås också unna sig själv, och eventuellt kan det bli en resa när pandemin är över. Familjen har rest mycket tidigare, bland annat till Venedig och Paris. Nu kan det bli en riktig långresa.

– Kanske till Thailand.

 

Text: Inger Sundelin 
Foto: Per Eriksson

  • Jackpottvinnare i Kombilotteriet

  • Namn: Anita Ström
  • Ålder: 64 år
  • Bor: Enviken i Dalarna
  • Gör: Sjuksköterska
  • Familj: Man, tre vuxna barn