"Det här har jag drömt om"

"Det här har jag drömt om"

AGNETA VERNERSSON och hennes man Leopold har rest ända från Lappland till Stockholm för att vara med om en händelse utöver det vanliga. Agneta har nämligen skrapat  fram en högvinst på sin Glädjelott och ska nu ska det avgöras vilket belopp det blir. Som mest kan hon vinna fem miljoner kronor. Agneta är glad och förväntansfull. Och lite nervös förstås.

– Det är jätteroligt att vara här. Ända sedan jag var liten har jag drömt om att vinna mycket pengar. Och nu äntligen slår drömmen in. Underbart, säger hon.

Kombispels Fredrik Holdar guidar henne genom dragningen, och berättar att hon framför sig har 100 glädjelotter och nu ska välja ut och skrapa en av dem.

– Har du något lyckonummer, frågar han.

– Ja, det har jag, svarar hon och börjar räkna fram till den 44:e lotten. Hon skrapar ruta efter ruta och snart har hon fått fram tre som alla visar 650 000 kronor.

Jag vill gärna dela med mig

Det blir stort jubel, salut och yrande guldkonfetti och Agneta skiner som en sol.

– Vad ska du göra med alla pengar, undrar Fredrik Holdar.

– Jaa du, när jag var liten ville jag köpa nya fina kläder i stället för att gå omkring i plagg som jag ärvt. Men några kläder blir det inte nu. Jag har redan bestämt att vi ska byta ut vårt gamla kök från 1983 och renovera bad­rummet. Sen ska barn och barnbarn självklart få en slant. Jag vill gärna dela med mig.

  • Vinnare Glädjelotten – 650 000 kr

  • Namn: Agneta Vernersson
  • Ålder: 70 år
  • Bor: Blåviksjön utanför Lycksele
  • Gör: Pensionär, arbetade på skoldirektionen i Stockholm, efter flytten till Norrland på Skatteverket och inom kommuner och landsting.
  • Familj: Man och tre barn