Tillbaka

Det blir en hundvalp!

Vinnare
– Dagen innan jag skulle fylla 70 år ringde telefonen. Det var en kvinna från Kombispel och jag fick höra att jag vunnit 250 000 kronor i Extralotteriet, men jag trodde inte att det var sant. Jag tänkte att det var någon som skämtade med mig eftersom jag skulle fylla år.

– Den första jag berättade för var min sambo, men jag väntade ända till kvällen innan jag vågade säga något. Jag ville inte göra bort mig om det skulle vara ett skämt! Men till sist sa jag det och han började skratta. Han trodde inte heller på det först. Det har fortfarande inte sjunkit in.

– Vi firade både vinsten och min födelsedag dagen efter. Vi tog husbilen ner till Gävle och vandrade, åt middag på en fin sjökrog och sov kvar över natten.

– Jag brukar aldrig ha tur! Jag har varit med i lotteriet i knappt fem år och vunnit småvinster tidigare – och blivit glad över det. Jag byter alltid mina vinster till Extralotter.

– Vi satte nyligen upp en solcellsanläggning och kikade då på att köpa batterier för batterilagring, men det kändes för dyrt. Nu kan vi skaffa det!

– Sen har jag också tingat en hundvalp, så en del av pengarna kommer gå till det också. Det blir en welsh terrier, det är en fantastisk sällskapshund som man också kan gå kurser med. De är smarta och har härligt temperament.

Namn: Iris Backberg

Ålder: 70 år

Ort: Sundsvall

Familj: Sambo