Din webbläsare stödjs tyvärr inte. Vänligen uppdatera till en nyare version. Kombispel.se stödjer de senaste versionerna av Google Chrome, Firefox, Safari och Internet Explorer 11 och framåt.

Meny

Min sida

Tillbaka till våra vinnare

Michael vann miljöbilen

Jag letade begagnad bil dagen innan

Michael gick från att äga en bil han köpt begagnad för 2 000 kronor, till en helt ny miljöbil värd 300 000 kronor. Kostnaden? En lott.

Michael har ägt många bilar i sitt liv – olika grader av skrothögar, om man får tro sonen Teodor, 9 år. När vi frågar Teodor vad hans pappa har för bil idag svarar han snabbt:

– En skruttig!

Och Michael själv skrattar och nickar igenkännande.

– Jag har alltid tänkt att jag inte vill lägga så mycket pengar på en bil. Jag har köpt det billigaste jag kan hitta, det har blivit lite av min grej på något vis. Att köpa en skrothög för några tusenlappar och se hur länge jag kan få den att överleva.

Att köpa en helt ny bil var inte någonting som kom på fråga.

– Det är för mycket pengar. Men senast bad en av mina söner ”snälla pappa, vi kan väl köpa en lite nyare bil den här gången?”.

 

Jag är helt ställd fortfarande, det här är så svårt att ta in

Vid årsskiftet hade Michael precis lovat bort sin nuvarande bil till en av sönerna. Han satt och sökte på nätet efter nästa billiga begagnade bil och hittade några potentiella köp. Dagen efter ringde telefonen och det var från Kombilotteriet.

– Jag hade fått en massa brev från Kombilotteriet, men jag ska erkänna att jag inte öppnat dem. Jag trodde det var reklam. När tjejen i telefonen sa att jag vunnit en helt ny bil blev jag givetvis jätteglad men även lite chockad. Jag sprang iväg till högen med kuvert och rev upp dem och där stod ju samma sak. Men jag hade ändå svårt att förstå det.

Reaktionerna på Michaels vinst har varit positiva från alla håll – alla verkar vara överens om att denna nya bil hamnar helt rätt här. Och Michael själv är fortfarande märkbart chockad över storvinsten.

– Jag är helt ställd fortfarande, det här är så svårt att ta in. Det är fantastiskt!

Nu återstår det bara för Michael att designa och hämta ut bilen han vunnit. Och sitt tidigare misstag gör han aldrig om igen:

– Nu kommer jag alltid att öppna brev från Kombilotteriet!

Foto: Malou Winter

Bli en vinnare du medKöp en Motorlott
  • Vinnare av en miljöbil från Volvo

  • Namn: Michael
  • Ålder: 54 år
  • Bor: Handen
  • Gör: Frilansande musiker
  • Familj: Fyra söner mellan 9 och 25 år
;