Din webbläsare stödjs tyvärr inte. Vänligen uppdatera till en nyare version. Kombispel.se stödjer de senaste versionerna av Google Chrome, Firefox, Safari och Internet Explorer 11 och framåt.

Meny

Min sida

Tillbaka till våra vinnare

Läraren Margareta vann Superjackpotten!

Känns nästan som examen

Det är en glad Margareta som kliver in i rummet på Hotell Kungsträdgården i Stockholm där Jackpotthjulet väntar. Hon har med sig sin man Leif, två syskon med respektive och ett barnbarn.

Rummet är fyllt av människor från Kombilotteriet och Spelinspektionen så där är ett stort sorl. Efter cirka 40 år som lärare säger Margareta att det nästan känns som examen och för att dämpa sorlet säger hon att nu får det vara tyst i klassen.

De närvarande skrattar till innan Margareta inlevelsefullt börjar berätta om när hon fick veta att hon vunnit.

Varken dottern, som då var i Frankrike, eller sonen, som var hemma i Göteborg, svarade när hon ringde för att meddela nyheten. Hon skickade sms om att ringa snarast. De trodde att något förfärligt hade hänt, men så var ju inte fallet utan enbart stor glädje.

– Min tanke i dag är att jag är glad om det blir en miljon i vinst för jag hade ingenting innan. Jag hetsar inte upp mig, jag är som jag brukar vara.

 

Bli en vinnare du ocksåKöp din lott
Jag vill ge barnbarnen en liten slant var

Margareta verkar lugn när hjulet snurrar och till slut stannar på 1 100 000 kronor. Det är 100 000 kronor mer än vad hon redan vunnit.

– Först och främst vill jag göra klart renoveringarna av vårt 110 år gamla hus och vår fjällstuga. Jag kommer att betala en del skulder relaterade till detta, berättar Margareta.

– Jag vill ge barnbarnen en liten slant var och bjuda barn och barnbarn på julbord. Om det blir pengar över kanske det blir en resa i framtiden.

 

TEXT: EMMA YOUNG
FOTO: PETER KNUTSON

  • Vinnare i Superjackpotten

  • Namn: Margareta Eng
  • Ålder: 73 år
  • Bor: Växjö och Oskarshamn
  • Gör: Pensionär sedan 7 år efter cirka 40 år som lärare, varav två år som utländsk lektor i Narva, Estland
  • Familj: Man, två barn och fyra barnbarn mellan 6 och 17 år