SKAPA KONTO

”De sa att det måste vara något skämt.”

Holger fick sitt livs besked när han öppnade posten en helt vanlig sommardag. Det var ett brev från Kombilotteriet och det stod att han var en Jackpottvinnare och kunde vinna upp till 3 miljoner kronor.

- Jag öppnade brevet när min sambo och hennes väninna var med. De sa att det måste vara något skämt.
- Jag sa åt honom att ringa och kontrollera, säger sambon Irene med ett leende. 

Och visst stämde det! Holger skulle få åka till Stockholm och snurra på Jackpothjulet. En fredag i slutet på augusti var det dags! Holger var garanterad 1 miljon kronor, men hade chans på upp till 3 miljoner. Och oavsett vinst skulle det inte bli några sura miner.

- Jag är så nöjd oavsett vad det blir. Allt över 1 miljon är en bonus, men blir det 1 miljon så är det helt strålande. För oss är det otroligt mycket pengar.

Holger fick faktiskt snurra på hjulet två gånger, eftersom han den första gången hamnade på ett av de åtråvärda guldfärgade fälten. Det betydde en ny snurr där den lägsta vinsten höjdes från 1 miljon till 1,5 miljoner kronor. En märkbart tagen Holger fick återigen trycka på stoppknappen till hjulet - och hjulet stannade denna gång på 1 500 000 kronor. Hela 50 procent mer än vad han var garanterad från start. Och det fanns ett knep bakom storvinsten.

- Mitt turnummer är 16, det finns med i mitt lottnummer också. Så jag blundade och räknade till 16 båda gångerna innan jag stannade hjulet, berättar Holger.

Pengarna kommer i rättan tid för paret.
- Jag har jobbat sen jag var 14 år och har precis gått i pension. Min sambo har jobbat inom vården i alla år. De här pengarna kommer verkligen helt perfekt! Nu kan vi resa! Vi ska till USA nästa år, det har vi redan bestämt. Sedan ska vi renovera lite hemma också, och resten ska sparas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinnare av Jackpotten

Namn: Holger Särnblad

Ålder: 70 år

Bor: Orsa

Gör: Nyligen pensionerad från skogsindustrin

 

Text & foto: Malou Gudmundsson


  • "Allt över en miljon är bonus!"

  • "En bättre bilaffär än så här kan man inte göra"

  • "Jag är så otroligt tacksam!"

  • "Det känns alldeles enastående!"

  • Eva vann 100 000

  • Ove vann 1 miljon