
RABARBERKAKA
KAKA
• 200 g smör
• 2 tsk kardemummakärnor
• 2 ½ dl potatismjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 tsk vaniljsocker
• 3 ägg
• 2 ½ dl strösocker
• 2 msk citronsaft
• smör och ströbröd till formen RABARBER
• 2–3 stjälkar rabarber
• 2 msk smör
RABARBER
• 2–3 stjälkar rabarber
• 2 msk smör
• 2 msk råsocker
Kaka
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 ½-liters hålform.
2. Bryn smöret och låt det bli kallt.
3. Mortla kardemumman. Blanda potatis-mjöl, bakpulver, vaniljsocker och karde-mumma i en bunke.
4. Tillsätt smöret och vispa poröst med elvisp, cirka 5 minuter.
5. Vispa ägg och socker pösigt, 10 minuter med elvisp. Tillsätt äggvispet, lite i taget, i smörblandningen under kraftig vispning. Rör snabbt ner citron saften.
6. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 minuter.
7. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp, sätt igång rabarber-toppingen och lägg den på kakan vid servering!
Rabarber
1. Sätt ugnen på grill.
2. Skär rabarbern i stavar och lägg i en ugnssäker form. Klicka över smöret och strö över sockret.
3. Gratinera i ugnen cirka 7 minuter. Rabar bern ska bli mjuk. Ju mer det låter och fräser, desto bättre.
Receptarkiv
Tidningen Kombi maj 2023
Rabarberkaka
Tidningen Kombi april 2023
Torta di ricotta e limone
Tidningen Kombi mars 2023
Pizzadeg
Tidningen Kombi februari 2023
Semlor
Tidningen Kombi januari 2023
Brioche